درخواست رئیس مجمع نمایندگان طلاب از معظم له
۳,۳۵۳درخواست رئیس مجمع نمایندگان طلاب از آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
حضرت عالی برای شرکت طلاب در انتخابات توصیه هایی نمایید تا نمایندگان با رای زیاد بتوانند برد کاری بیشتری داشته باشند و بهتر بتوانند برای طلاب آن منطقه کار کنند سال تاسیس مجمع نمایندگان طلاب سال 1368 به فرمان امام خمینی ره بوده است و دوره هر نماینده چهار سال می باشد . افراد متعادلی برای نمایندگی مجمع انتخاب شده اند . طلاب در امور زیادی به آنها مراجعه میکنند و خوشبختانه افراد دغدغه مندی انتخاب شده اند و توانستند با مصوباتی که داشته اند خیلی از مشکلات طلاب و حوزه را برطرف کنند . مجمع طلاب بر نیاز های حوزه تسلط زیادی دارد .
بعضی از مصوبات مجمع نمایندگان طلاب : 1- طرح مجامع استانی 2- طرح نحوه حضور نمایندگان در سطوح تصمیم گیری حوزه 3- طرح ساماندهی پایان نامه های حوزه 4- طرح کادر سازی نظام 5- طرح اعزام علمای برجسته استانها به استانهایی که نیاز دارند
جوابیه حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله) در دیدار رئیس و هیأت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم :
با اشاره به اهمیت فعالیت های این مجمع گفتند: وجود مجمع نمایندگان طلاب از مسائل ضروری حوزه است و می توان مشکلاتی را به وسیله آنان حل کرد. ایشان افزودند: در دنیای امروز هر صنف و مجموعه ای برای خود نماینده دارد تا کارها را پیگیری کرده و از حقوق افراد دفاع کند، طلاب هر شهر باید نماینده ای داشته باشند تا از حقوق آن ها دفاع شده و مشکلات آنان حل شود. معظم له مشکلات طلاب را به سه دسته تقسیم کرد و اظهار داشتند: یکی از مشکلات مربوط به مسائل علمی است که شامل انتخاب استاد، پیشرفت در دروس و عزم طلبه برای تحصیل می شود. ایشان ادامه دادند: باید از مسائل علمی مراقبت کرد که البته گاهی با مشورت حل می شود، مهم ترین مشکل حوزویان مسائل علمی است تا عمر طلاب در حوزه به هدر نرود و به مقداری که در حوزه هستند بتوانند بازدهی داشته باشند، تحقق این موضوع تا مراقبتی نباشد امکانپذیر نیست. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله) ابراز داشتند: مسأله دیگر مشکلات اخلاقی است که ممکن است به برخی افراد سرایت کند به ویژه که در زمانی قرار داریم که ابزار زمینه ساز مشکلات اخلاقی از هر زمانی گسترده تر است، باید مراقب بود که مشکلات اخلاقی به حوزه سرایت نکند. ایشان مشکل سوم را مربوط به معیشت طلاب دانست و عنوان کردند: تا جایی که توان هست باید برای رفع مشکلات معیشتی اقدام شود؛ بنابراین نمایندگان طلاب می توانند گره گشایی مختلفی داشته باشند، مجمع نمایندگان ابتکار خوبی بود که باید تقویت شود. حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به طرح های مجمع نمایندگان طلاب گفتند: درباره ضامن اجرایی طرح ها باید فکری شود، طرح مجمع نمایندگان طلاب درباره جبران خالی شدن شهرها از فضلا و مجتهدان خوب است اما باید ضمانت اجرایی آن بررسی شود. ایشان افزودند: سابقا در شهرها مراجع و مجتهدان بزرگ بودند اما در حال حاضر شهرها خالی شده است و برای درس خارج و مسائل مهم دیگری که نیاز به حضور مجتهد دارد مشکلاتی ایجاد شده است، فضلای هر شهری در حوزه قم متمرکز شدند که باید فکری کرد، گاهی تشویق ها و امکانات مؤثر است و گاهی نیز اثری ندارد؛ حوزویان باید احساس مسؤولیت کنند و شهرها را سامان دهند. معظم له با بیان این که فضلا می توانند در مسائل سیاسی عام در تقویت نظام اسلامی نقش داشته باشند، اظهار داشتند: ولی طلاب از اینکه برنامه های جناحی داشته باشند بپرهیزند. ایشان اظهار امیدواری کردند که کارها به نحو احسن پیش رود و افرادی دلسوز و دارای عزم الهی برای مجمع انتخاب شوند تا به وضع طلاب و مشکلات آن ها رسیدگی کنند.