دیدار سردار مؤمنی دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر
۳,۴۵۳مهم ترین راه مبارزه با مواد مخدر برنامه های فرهنگی است
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار سردار مؤمنی دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و همراهان، ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های صورت گرفته جهت ریشه کن کردن اعتیاد فرمودند: ان شاءالله با تلاش و کوشش شما گام های مؤثر و مهمی در مسأله مبارزه با مواد مخدر برداشته بشود.
ایشان مسأله مواد مخدر را دارای جنبه های متفاوتی دانسته و فرمودند: اولین جنبه مواد مخدر، جنبۀ اقتصادی آن است، به دلیل درآمد فوق العاده ای که دارد خیلی ها آلوده به آن شده اند، حتی در بعضی از جرائد آمده که برخی از شخصیت های کشورهای مهم نیز به نحوی به این مسأله دامن می زنند و از این طریق درآمدهای هنگفتی به دست می آورند و سوداگران مرگ از این راه کسب درآمد دارند.
معظم له دومین جنبۀ مواد مخدر را جنبۀ سیاسی آن دانسته و فرمودند: بسیاری از دولت های به اصطلاح استعمارگر از طریق آلوده کردن ملت ها مخصوصا جوانان یک کشور می خواهند اداره آن کشور را به دست گیرند.
ایشان افزودند: اسرائیل زمین های کشاورزی بسیار کمی دارد اما اجازه داده در یک مقدار از این زمین ها کشت تریاک و خشخاش بشود، و از آن برای جوانان جنوب لبنان استفاده کنند که اگر بتوانند این جوان ها را آلوده کنند، دیگر حزب اللهی با آن کیفیت وجود نخواهد داشت ولی موفق نشدند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزودند: در تاریخ هم جنگی به نام جنگ تریاک ثبت شده که انگلستان می خواست تریاک را وارد چین کند، چینی ها متوجه شدند و مقاومت کردند، بعد متوسل به جنگ شدند، و این جنگ در تاریخ به نام جنگ تریاک نامیده شد.
معظم له افزودند: دشمنان نهایت آرزویشان این است که جوان های ما، بسیجیان ما، تحصیل کرده های ما آلوده به مواد مخدر بشوند، و هر چه این آلودگی در جوامع بیشتر باشد راه برای اهداف شوم آنها هموارتر می شود.
ایشان افزودند: از نظر انسانی نیز مواد مخدر مسأله ای است که اگر شخصی در فامیل اعتیاد پیدا بکند، باعث سرافکندگی فامیل است، و مواد مخدر سبب می شود که یک عده انسان ها چنان آلوده بشوند که همه چیز خود را از دست می دهند.
معظم له افزودند: از نظر شرعی نیز آلودگی به مواد مخدر یکی از محرمات مسلم است و دلائل روشنی دارد و مورد اجماع و اتفاق علمای اسلام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بر ضرورت مبارزه فرهنگی با پدیدۀ مواد مخدر اشاره کرده و فرمودند: از مهم ترین روش ها برای مبارزه، مبارزه فرهنگی است. باید رسانه ها دست به دست هم بدهند و عواقب شوم و راه های جلوگیری و پیشگیری از اعتیاد را نشان بدهند تا دیگران آلوده نشوند که متأسفانه این مبارزه فرهنگی در حال حاضر ضعیف است.
ایشان افزودند: رسانۀ ملی وظیفه دارد که پدیدۀ شوم مواد مخدر و عواقب دردناک آن را به مردم نشان بدهد، آنهایی که مبتلا شده اند به چه بیماریهایی گرفتار شده اند، نظرات علما و فقها را منتشر بکند، باید رسانه ها اهمیت بیشتری به این مسأله بدهند.
معظم له با اشاره به کارآیی ابزار فرهنگی فرمودند: کار فرهنگی اگر به صورت صحیح و خوب و مستمر انجام شود، اثرش بهتر و بیشتر از کارهای دیگر است، چون به نوعی پیشگیری است و طب پیشگیری از طب درمانی برتری دارد، هم هزینه کمتر است و هم تأثیر بیشتر دارد.
ایشان بر لزوم جمع آوری معتادان از سطح خیابان ها تأکید کرده و فرمودند: باید کار مطالعاتی و تحقیقاتی وسیعی در مورد راه های مبارزه فرهنگی با پدیدۀ مواد مخدر صورت بگیرد، در مساجد، در برنامه های مردمی، سؤال و استفتاء از مراجع از جملۀ این کارهاست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی کار ستاد مبارزه با مواد مخدر را جهاد دانسته و فرمودند: این کار شما جهاد است به دلیل اینکه سرمایه یک کشور در درجه اول جوانان آن کشور است و هدف مواد مخدر هم بیشتر جوانان است، اگر نیروی جوان را از یک کشور بگیرند دیگر چیزی برای او باقی نمی ماند.
ایشان با اشاره به داستان اندلس و شکست مسلمانان در اثر آلوده شدن جوانان به شراب فرمودند: باید داستان بسیار عبرت انگیز اندلس در رسانه ملی گفته شود تا جوانان آلوده به مواد مخدر نگردند.
تاریخ انتشار: « 1397/08/22 »